Akcja „Powrót do szkoły”

Nasza akcja „Powrót do szkoły” wspiera dzieci z trudnych środowisk w okresie, gdy rozpoczyna się nowy rok szkolny. Wtedy właśnie rodzice muszą ponosić koszty związane z przygotowaniem wyprawki szkolnej dla dziecka. Niestety nie wszystkie dzieci otrzymają pełną wyprawkę; nie wszyscy rodzice poświęcą też swoim pociechom uwagę w pierwszych dniach szkoły. W ten sposób niektóre dzieci już na starcie będą czuły się gorsze od rówieśników i zmniejszą się ich szanse na osiągnięcie sukcesu w szkole i w życiu. Dlatego razem z Tobą i innymi ludźmi dobrej woli chcemy wesprzeć najmłodszych w tym tak ważnym czasie! Środki uzyskane w ramach tegorocznej akcji posłużą do zakupu wyprawek szkolnych dla podopiecznych Świetlicy Środowiskowej „Miś” we Wrocławiu, „Garaż” w Opolu oraz „Grodzisko” w Gdańsku. Dzięki wyprawkom dzieci z uśmiechem i powodzeniem rozpoczną nowy rok nauki!

Więcej na temat akcji:
Sławomira Wojtyś, specjalistka ds. marketingu i fundraisingu
e-mail: swojtys@fundacjapociecha.pl, tel. 730 988 784

Posłuchaj naszego spotu i przyłącz się do akcji!

WEJDŹ NA bit.ly/PowrotDoSzkoly i ufunduj wyprawkę szkolną dla ubogich dzieci z Wrocławia, Opola i Gdańska. Razem z Twoją pomocą i innych ludzi dobrej woli zapełnimy ich tornistry!

Możesz też dokonać wpłaty bezpośrednio na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA:
15 1240 1994 1111 0010 4697 5666
z dopiskiem: „wyprawki szkolne” .

W imieniu naszych podopiecznych dziękujemy za życzliwość, serce i okazaną pomoc!

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Zapisz się do Newslettera