Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Dziękujemy muzeum figur woskowych we Wrocławiu za sprawienie radości dzieciom!

Opublikowano w: Świetlica Środowiskowa „Miś” we Wrocławiu
Tags:

Muzeum figur woskowych przy ul. Nowej we Wrocławiu zaprosiło wychowanków świetlicy środowiskowej „Miś” na darmową wizytę w swoich progach. Dzieci spędziły w muzeum niezapomniane chwile, przymierzając maski, występując na scenie czy bawiąc się w komnacie luster.

Dzieci przez 2 godziny wizyty w muzeum nie nudziły się ani przez moment.

– Zostaliśmy bardzo miło przyjęci – opowiada Agata Daczkowska, wychowawczyni w „Misiu”. – Wychowankowie oprowadzani przez przewodnika obejrzeli m.in. wystawę figur, gdzie znajdowały się podobizny takich postaci jak Michael Jackson czy Lady Gaga, dużo radości sprawił im pobyt w komnacie luster powiększających, a także w pomieszczeniu z maskami i perukami, które z zadowoleniem przymierzały.

Finałem wizyty były warsztaty lepienia z masy glinianej prowadzone pod okiem instruktora.

– Pobyt w muzeum figur na długo pozostanie w pamięci dzieci. Dziękujemy właścicielowi muzeum za jego umożliwienie! – podsumowuje Sławomira Wojtyś z Fundacji Pociecha.

Zapisz się do Newslettera

Wyrażam zgodę na przechowywanie i przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Pomocy Dzieciom POCIECHA, Wrocław 50-320, Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych osobowych oraz ich edytowania lub usunięcia.