Inteligentne emocje

Przyczyna sukcesów i porażek leży często w umiejętności nazywaniu emocji własnych i innych ludzi. Pomóżmy dzieciom sięgnąć po ten emocjonalny klucz do szczęścia.

Nasze szkoły koncentrują się głównie na zdolnościach intelektualnych. Znaczenie inteligencji emocjonalnej i jej rozwoju jest dostrzegane rzadko. Równocześnie to właśnie kompetencje wchodzące w jej zakres decydują o osiągnięciu powodzenia w życiu!

Inteligencja emocjonalna obejmuje umiejętność nazywania, rozumienia, wyrażania i kierowania emocjami swoimi i innych ludzi. Dzieci o jej wysokim poziomie są bardziej lubiane przez rówieśników, lepiej radzą sobie ze stresem, chętniej współpracują, co przekłada się na lepsze wyniki w nauce. Inteligentne emocje są więc podstawą szczęśliwego życia prywatnego i zawodowego.

Dlatego chcielibyśmy zadbać o dzieciaki ze świetlic środowiskowych „Garaż” w Opolu i „Miś” we Wrocławiu, zapewniając im dwudniowe warsztaty z trenerem pt. „Inteligentne emocje”. Pozwolą one nauczyć się wychowankom rozpoznawania własnych emocji i kierowania nimi, tak by budować satysfakcjonujące relacje z innymi ludźmi. Na ten cel potrzebujemy 1 tys. zł. Wpłać dar na konto i podaj klucz do szczęścia!

Prosimy o wpłatę na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA: 15 1240 1994 1111 0010 4697 5666 z dopiskiem „inteligentne emocje”.

Change in Theme Options or on the cause edit page

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress