Zbiórka na remont świetlicy „Miś”

Wyobraź sobie, że po ciężkim dniu spędzonym w pracy lub szkole siadasz w fotelu, na kanapie lub w innym wygodnym miejscu w domu. Czujesz się dobrze i bezpiecznie. Każdy z nas to kocha, prawda? Dzieciaki z „Misia” także marzą o bezpiecznym kącie, który dla nich znajduje się przy ul. Oleśnickiej 4 we Wrocławiu.

Tę świetlicę środowiskową powołała do życia grupa pasjonatów i pasjonatek, którzy początkowo prowadzili dla najmłodszych zajęcia za darmo, dwa razy w tygodniu. Dzięki lokalowi otrzymanemu od Urzędu Miasta i ofiarnej pracy wolontariuszy i wolontariuszek, którzy wyremontowali pomieszczenia, udało się w 2009 oficjalnie otworzyć Świetlicę Środowiskową „Miś” we Wrocławiu. Od tego czasu miejsce to jest azylem dla dzieciaków z różnych środowisk.

Świetlica zapewnia ciepły posiłek, pomoc w nauce i przede wszystkim – poczucie bezpieczeństwa. Jest miejscem rozwijania pasji, zawierania nowych znajomości (czasem na całe życie) i – po prostu zabawy. Tu właśnie pod okiem pedagogów dzieci otrzymują to, co jest im potrzebne do prawidłowego rozwoju.

Jednak z czasem mury świetlicy uległy zniszczeniu. Dziś „Miś” znów potrzebuje remontu, aby móc być w pełni przyjaznym i bezpiecznym dla dzieci miejscem. Lokal świetlicy ma ponad 100 m2, a przepisy wymagają, aby spełniał on najwyższe standardy sanitarne i przeciwpożarowe. Dlatego w imieniu dzieci prosimy o pomoc. Remont obejmowałby m.in. położenie gładzi i pomalowanie ścian w głównej sali zajęć (dwie ściany są już wyremontowane) i w sali komputerowej, osuszenie ściany w sali kuchennej (uzupełnienie elewacji, gładzi i malowanie) oraz zakup koniecznych materiałów. To pozwoliłoby najmłodszym na nowo odnaleźć w „Misiu” swój azyl.

Pomóż! Niech te dzieci poczują, że one także zasługują na swój bezpieczny kąt. Prosimy o wpłatę na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA: 15 1240 1994 1111 0010 4697 5666 z dopiskiem „darowizna na remont świetlicy”.

Zobacz, co już udało nam się zrobić.

Zbiórka na remont świetlicy Miś
Change in Theme Options or on the cause edit page