Wakacje pod namiotami!

Każdy albo prawie każdy z nas kocha wakacje. Po całorocznej pracy należy nam się dobry wypoczynek. Dzieciaki z „Grodziska” także uwielbiaaaaaają wakacje, ale dla nich wyjazd w góry czy nad jezioro to często tylko marzenie.

Czy pamiętacie, kiedy pierwszy raz w życiu nocowaliście w namiocie? Dla dzieci to olbrzymia frajda! Najmłodsi kochają przygody, bo dzięki nim mogą poznawać świat i uczyć się czegoś nowego. Dlatego już od lat wychowawczynie świetlicy środowiskowej „Grodzisko” dbają o to, by organizować dzieciom wakacyjny czas. Piknik, zajęcia manualne, czytelnia pod chmurką, wycieczka do stolicy lub w przyrodę i inne ciekawe pomysły – najmłodsi każdego roku mogą liczyć na wypoczynek z „Grodziskiem”! Dzieci marzą o wyjeździe nad pięknie położone jezioro Lubie, w Zatoniu (woj. zachodniopomorskie). Znajduje się tam ośrodek rekreacyjno-wypoczynkowy doskonale przygotowany do przyjęcia większych grup gości oraz duże pole namiotowe. Ponadto dzieci, które nie mogłyby ze względów zdrowotnych nocować w namiotach, miałyby zapewnione osobne zakwaterowanie w budynku.

Dzięki pomysłowości wychowawczyń „Grodziska” i pięknej okolicy czas spędzony przez najmłodszych w Zatoniu z pewnością będzie dla nich wspaniałą przygodą. W tym roku chcemy zapewnić podobny wypoczynek także wychowankom  świetlic „Miś” i „Garaż”. Na ten cel potrzeba 32 tys. zł (na pokrycie kosztów tygodniowego pobytu dzieci wraz z wychowawcami oraz przejazdu). Pomóż dzieciakom z „Grodziska”, „Misia” i „Garażu” przeżyć tego lata wymarzone wakacje! Wpłać dar na konto!

Prosimy o wpłatę na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA: 15 1240 1994 1111 0010 4697 5666 z dopiskiem „darowizna na kolonie”.

Zobacz, jak dzieci z „Grodziska” dzięki darczyńcom wypoczywały w trakcie tegorocznych ferii!

Wakacje pod namiotami!
Ufunduj wymarzone wakacje dla dzieciaków z „Grodziska”.

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress