Radosne rozdanie paczek w „Misiu” – relacja z kampanii

Dzięki naszej kampanii  charytatywnej „Dawanie jest radością” prezenty ufundowane przez darczyńców trafiły m.in. do dzieci ze Świetlicy Środowiskowej „Miś” we Wrocławiu.

W paczkach znalazły się zabawki, ubrania, buty oraz słodycze. Były to między innymi zestawy lego, gry planszowe,  perfumy (dla starszych dziewcząt), bluzy sportowe oraz piłki. Prezenty rozdano w obecności przedstawicielek Fundacji Pociecha.

– Dzieci były zadowolone i szczęśliwe, zwłaszcza, że same wcześniej pisały listy, w których opisywały rzeczy, które chciałyby otrzymać – relacjonuje Agata Daczkowska, wychowawczyni w „Misiu”.

Część darów rzeczowych i słodyczy dla podopiecznych świetlicy przekazały Instytut Francuski w Polsce, Klub Honorowych Dawców Krwi przy Centrum Szkolenia Wojsk Inżynieryjnych i Chemicznych we Wrocławiu oraz firma Bauer. Dziękujemy!

Przeprowadzenie kampanii charytatywnej „Dawanie jest radością” było możliwe dzięki wsparciu agencji reklamy Max Arpp, która przygotowała kreację graficzną kampanii, oraz firmy Eactive, która promowała kampanię w Internecie. Dziękujemy także firmom  Cityboard Media, Clear Channel Poland, Reklama Tęczowa, Profil i MZK Opole za bezpłatne umieszczenie informacji o akcji na bilbordach, citylightach, słupach ogłoszeniowych i w autobusach, a ponadto gazetom Polityka, Dziecko Najlepsza Inwestycja, Apteka Press oraz Moda na Zdrowie za zamieszczenie informacji o kampanii na swoich łamach oraz firmie Stolgraf za druk materiałów promocyjnych.