Bez Ciebie nic się nie zmieni…

Fundacja POCIECHA rozpoczyna kampanię wakacyjną, której celem jest zebranie funduszy na zorganizowanie wyjazdów wakacyjnych dla 150 dzieci, które nie wiedzą co to jest beztroskie dzieciństwo.

Spoglądam z niepokojem w przyszłość… Zło otacza nas z każdej strony, próbując zatwardzić nasze serca. Na szali leży wrażliwość następnego pokolenia albo jego obojętność, dlatego na co dzień poświęcam swój czas, pieniądze i energię, aby uczyć dzieci tego co ważne, dobre i uczciwe.

Maria ma trójkę rodzeństwa

https://www.fundacjapociecha.pl/2022/05/30/razem-wyslemy-dzieci-na-wakacje-2/(otworzy się w nowej karcie)

Dzieci, które mamy pod opieką jako Fundacja POCIECHA, mogą opowiedzieć niejedną historię, która paraliżuje ciało, duszę i rozum. Pośród przemocy, bólu i żałoby, jak lśniące perły, trafiają się jednak historie pełne ludzkiej życzliwości. Jedną z nich jest historia Marii, która myślała, że jak zwykle pójdzie tego dnia do swojej szkoły. W powietrzu wisiało jednak coś niepokojącego. Można było dosłownie poczuć zapach strachu… i wtedy wszystko się zaczęło…

… przekazała wszystko co miała nieznajomej koleżance…

Choć w głowie ciągle słyszy strzały, to dzięki ludzkiej życzliwości, Maria z rodzeństwem i mamą znalazła bezpieczne miejsce, poczuła trochę ciepła. Tu historia się nie kończy – dobro, rodzi dobro. Skromne mieszkanie w rodzinnym mieście przetrwało ostrzał, a dzięki zaangażowaniu Marii, jej ubrania, zabawki, domowe zapasy, służą na miejscu innej potrzebującej rodzinie.

Przyszło nam żyć w dziwnych czasach, kiedy dzieląc się swoim dobrem, dostajemy dużo więcej niż moglibyśmy oczekiwać. Nawet mając prawie NIC, możemy pomóc komuś, kto ma jeszcze mniej.

Los naszych dzieci jest dla nas ważny!

Jedynym ratunkiem na paraliżujący strach, jest dla mnie działanie. Widzę ogromny sens wsparcia naszych dzieci, organizując dla nich wyjazdy, gdzie przez chwilę będą mogły oderwać się od przygniatającej rzeczywistości, nawiązać relację z rówieśnikami i porozmawiać z zaufanym dorosłym. Dlatego pracuję razem z moim zespołem, aby zapewnić potrzebującym dzieciom, które mamy pod opieką, wakacyjny wypoczynek. Bez Państwa pomocy nie będzie to jednak możliwe.