Zapisz dobro – kampania edukacyjna

W ramach kampanii społecznej Zapisz Dobro, którą współtworzymy, przygotowaliśmy dla Was szereg webinarów. Ciekawą propozycją są również bezpłatne konsultacje z prawnikami! Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa!

Dlatego też, zachęcamy Państwa do wzięcia udziału w darmowych webinarach na funpage’u facebookowym @NapiszTestament, które rozmyją Wasze wątpliwości, wzbudzą Waszą ciekawość, zachęcą do działania, a także będą miejscem, w którym możecie zadać każde pytanie związane z tematem. Co się będzie działo?

Webinar: Środa 1.06, godzina 12:00 – „Najczęstsze błędy związane ze sporządzaniem testamentów, czyli co zrobić, aby testament był ważny?” – adwokat Tomasz Krzywański z kancelarii GWW

Webinar: Piątek 3.06, godzina 12:00 – „Co tam słychać na wokandzie, czyli dlaczego nie trzeba się obawiać rozpraw sądowych na tle spadkowym” – sędzia Sądu Rejonowego dla Wrocławia Śródmieście we Wrocławiu Grzegorz Kurdziel

Webinar: Poniedziałek 6.06, godzina 12:00 – „Skąd się wzięły testamenty, czyli o jednym z najstarszych sposobów zarządzania majątkiem na wypadek śmierci” – prof. dr hab Agnieszka Bartoszewicz z Uniwersytetu Warszawskiego

Webinar: Środa 8.06, godzina 12:00 – „Dlaczego boimy się testamentów, czyli nie taki diabeł straszny, jak go malują” – psycholog Dominika Słomińska

Webinar: Piątek, 10.06, godzina 12:00 – „Pomaganie jest potęgą, czyli dlaczego coraz więcej Polaków ma potrzebę czynienia dobra?” – Agnieszka Sawczuk, doradca i strateg filantropijny

Dodatkowo przez cały tydzień, do Waszej dyspozycji będzie infolinia testamentowa. Pod numerem telefonu 500-857-074 będą dyżurować prawnicy, którzy w wyznaczonych godzinach odpowiedzą na wszystkie Wasze pytania:

• w poniedziałek, środę i piątek między 10:00 a 12:00
  • we wtorek i czwartek między 16:00 a 18:00

Zachęcamy również do ściągnięcia darmowego informatora testamentowego, będącego podręcznikiem w pigułce, prowadzącym czytelnika krok po kroku przez proces sporządzania testamentu. Wystarczy wysłać maila na adres: kontakt@napisztestament.org.pl w treści wpisując: zamawiam informator.

Kampanię społeczną ZAPISZ DOBRO, organizowane jest przez koalicję „Napisz Testament”, do której należymy. Poza naszą fundacją w skład koalicji wchodzi dziesięć dobrych i uczciwych organizacji pozarządowych. Są to: Fundacja DKMS, Fundacja Gajusz, Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!, Stowarzyszenie mali bracia Ubogich, WWF Polska, SOS Wioski Dziecięce, Fundacja Ronalda McDonalda, Fundacja na rzecz Nauki Polskiej, Fundacja imienia Doktora Piotra Janaszka PODAJ DALEJ, Stowarzyszenie na rzecz Nieopełnosprawnych SPES.

Cieszymy się, że możemy znaleźć się w gronie tak znanych i cenionych organizacji, a Państwa zapraszamy do zapoznania się z programem: www.zapiszdobro.pl