Wyprawki w świetlicy MIŚ

Szymon i Martyna są jednymi z dzieci uczęszczających do naszej świetlicy, które skorzystały z Państwa wsparcia. Rodzice dzieci nie pracują, utrzymują się z zasiłków socjalnych. Bezrobocie w tej rodzinie spowodowane jest niepełnosprawnością obydwojga rodziców, który nie są w stanie podjąć pracy ze względu na swój stan zdrowia i ograniczenia fizyczne. Rodzice ze wszystkich sił starają się zapewnić swoim pociechom godne życie, ale nie są w stanie poradzić sobie ze wszystkimi zobowiązaniami finansowymi, które pojawiają się przy wychowywaniu dzieci.

Szymon wyjątkowo szybko rośnie, obuwie i strój na w-f z zeszłego roku szkolnego nie pasowały już na niego. Dzięki Państwu może udać się na lekcje wychowania fizycznego w nowych ubraniu i butach.
Martyna potrzebowała pojemnego plecaka, który poza książkami pomieści jej wszystkie (jak ona to mawia) „dziewczyńskie rzeczy”. Ten, który otrzymała w ramach wprawki jest idealny i może teraz wygodnie nosić do szkoły wszystko czego będzie potrzebować, od książek po szczotkę do włosów. Rodzeństwo bardzo ucieszyło się z rzeczy, którymi zostało przez Państwa obdarowane, również rodzice doceniają pomoc i są za nią wyjątkowo wdzięczni.”
Dzięki wsparciu firmy WINS – Web Innovative Software., mogliśmy zapewnić podopiecznym wspaniałe wyprawki z materiałami, które potrzebowali.
Bardzo dziękujemy Wam za wsparcie!