Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Bez Ciebie nie będzie prezentów w tym roku

Opublikowano w: Bez Ciebie nie będzie prezentów w tym roku
Tags:
Czy można sobie wyobrazić grudniowy czas bez prezentów, uśmiechu, radości? Niestety, taka smutna rzeczywistość bywa udziałem wielu dzieci. Dzięki Tobie możemy sprawić, że ten magiczny czas będzie i dla nich bardzo wyjątkowy.

Tak trudno się patrzy w smutne oczy dziecka. Tak ciężko jest zrozumieć, że nie wszystkie dzieci mogą liczyć na wsparcie najbliższych. Tak trudno wytłumaczyć sobie i im, że los jest tak niesprawiedliwy. Jednak zamiast przyjmować świat takim jakim jest, warto go zmieniać na lepsze.

Dzieci, które chcą niewiele

Znamy wiele takich rodzin. Miejsc, w których ponad dobro dziecka przedkłada się słabości dorosłych. Wiemy o istnieniu dzieci, które nie doświadczają rodzicielskiego wsparcia i cierpią na deficyt uwagi i miłości. Dla takich dzieci koniec roku jest szczególnie trudny. Czas, w którym do głosu powinny dochodzić najpiękniejsze emocje, w najmłodszych budzi smutek, przygnębienie i poczucie samotności. Ich grudzień nie jest wypełniony szczęściem i uśmiechem. Dlaczego? Bo nie ma w nim prezentów.

Każdy z nas wie, że prezent to nie tylko spełnienie materialnego marzenia. Każdy upominek to ogromna dawka ciepła, troski i dobra. Dziecko, które otrzymuje wymarzony prezent, czuje, że jest dla kogoś ważne. Ktoś je wysłuchał, dostrzegł jego potrzeby, komuś zależy na jego szczęściu. To bezcenne doświadczenie.

Do kogo trafią prezenty od Ciebie

Fundacja Pociecha od lat prowadzi grudniowe kampanie charytatywne, które wspierają dzieci z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. W tym roku po raz kolejny chcemy ufundować podopiecznym współpracujących z nami świetlic środowiskowych z Wrocławia, Gdańska i Opola wymarzone prezenty.

Nasza grudniowa akcja pt. „Bez Ciebie nie będzie prezentów w tym roku” potrwa do 21 grudnia. Zapraszamy do udziału w niej każdego, kto chce razem z nami dać szczęście pokrzywdzonym przez los dzieciom. Dołącz do drużyny niezwykłych darczyńców. Wejdź na stronę fundacjapociecha.pl/prezenty i określ wartość prezentu, który chcesz przekazać naszym podopiecznym.

Ktoś kiedyś powiedział, że szczęście to jedyna rzecz, którą dzieląc, tak naprawdę mnożymy. Twoje szczęście może stać się nie tylko Twoim napędem do życia. Ono może zmienić również życie kogoś jeszcze.

Zapisz się do Newslettera

Wyrażam zgodę na przechowywanie i przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Pomocy Dzieciom POCIECHA, Wrocław 50-320, Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych osobowych oraz ich edytowania lub usunięcia.