Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Kolorowanki i książki dla dzieci

Opublikowano w: Świetlica Środowiskowa „Grodzisko” w Gdańsku, Świetlica Środowiskowa „Miś” we Wrocławiu
Tags:

Z inicjatywy firmy Aktywni Pomocni, która przekazała kolorowanki, książki edukacyjne oraz zeszyty dla podopiecznych świetlic środowiskowych, najmłodsze dzieci w wieku 6–7 lat otrzymały materiały, które pomogą im m.in. w nauce pisania.

– Wśród przekazanych darów są blok do zabaw i ćwiczeń „Uczę się samodzielnego myślenia” czy „Księga zagadek” zaznajamiająca dzieci z polskimi zwyczajami – mówi Sławomira Wojtyś z Fundacji Pociecha. – Świetlice środowiskowe to miejsca, w których dzieci odrabiają lekcje, a także odkrywają swoje zainteresowania i poznają świat. Przekazane materiały pomogą najmłodszym w ciekawy sposób połączony z zabawą doszkalać się w nauce pisania, kolorowania, samodzielnego myślenia.

Dziękujemy firmie Aktywni Pomocni za wsparcie!