Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Obiady dla dzieci z „Misia” podczas półkolonii

Opublikowano w: Świetlica Środowiskowa „Miś” we Wrocławiu
Tags:

Dzięki darczyńcom podopieczni i podopieczne wrocławskiej świetlicy środowiskowej „Miś” cały czas mogą liczyć na dwa ciepłe i pożywne posiłki w tygodniu.

– Ostatnio dzieci korzystały z ciepłych obiadów w pierwszych dwóch tygodniach lipca, kiedy w świetlicy trwały półkolonie – mówi Sławomira Wojtyś z Fundacji Pociecha. – Były to m.in. zestawy składające się z kotletów z piersi kurczaka, ziemniaków i surówki, a także pierogi i naleśniki, które dzieci uwielbiają. Środki finansowe zebrane na ten cel pozZdjęciewalały na zakup obiadów dwa razy w tygodniu.

Dzięki dotacji z urzędu miasta dzieci codziennie otrzymują proste przekąski (płatki z mlekiem, grzanki z żółtym serem, kanapki z dżemem i in.), jednak, aby mogły liczyć na ciepłe obiady, konieczna jest dodatkowa pomoc darczyńców.

– Naszym pragnieniem jest zapewnienie zestawów obiadowych każdego dnia pracy świetlicy, tj. od poniedziałku do piątku – mówi Sławomira Wojtyś.

Pomóż ufundować codzienne ciepłe posiłki dla dzieci z „Misia”! Prosimy o wpłatę na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA: 15 1240 1994 1111 0010 4697 5666 z dopiskiem „darowizna na ciepły posiłek”. Dziękujemy w imieniu dzieci!

Obecnie w świetlicy trwa przerwa wakacyjna. Dzieci wrócą na zajęcia we wrześniu.

Zapisz się do Newslettera

Wyrażam zgodę na przechowywanie i przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Pomocy Dzieciom POCIECHA, Wrocław 50-320, Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych osobowych oraz ich edytowania lub usunięcia.