fbpx
Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Opole: z nowym plecakiem po edukacyjny sukces!

Opublikowano w: akcja „Powrót do szkoły”, Świetlica Środowiskowa „Garaż” w Opolu
Tags:

Plecak, piórnik, blok rysunkowy – niby proste rzeczy, ale dla tych, których nie stać na zakup pełnej wyprawki szkolnej, ich brak może być problemem. Podopieczni opolskiej świetlicy środowiskowej „Garaż” dzięki akcji Fundacji Pociecha „Powrót do szkoły” nie muszą martwić się o szkolne wyposażenie – za sprawą darczyńców, którzy przekazali pieniądze na ten cel, otrzymali je w prezencie.

– Dzieci czekały na wydawanie wyprawek z niecierpliwością – mówi Sławomira Wojtyś z Fundacji Pociecha. – Zakupiliśmy dla nich plecaki i potrzebne wyposażenie, m.in. zeszyty, długopisy, piórniki, bloki rysunkowe czy nożyczki.

Wielu darczyńców dowiedziało się o akcji „Powrót do szkoły” dzięki firmom, które pomogły w rozpowszechnieniu informacji o niej. Był to m.in. Miejski Zakład Komunikacyjny w Opolu, który nieodpłatnie zamieścił w autobusach plakaty akcji.

– W ramach promowania zbiórki na wyprawki jedna z rodzin rozpowszechniła w Opolu 7 tys. ulotek i 500 plakatów – cieszy się Sławomira Wojtyś.

W Opolu wyprawki trafiły do 25 dzieci.