Darmowy​ ​Program​ ​PIT​ ​dostarcza​ ​Instytut​ ​Wsparcia Organizacji​ ​Pozarządowych​ ​w​ ​ramach​ ​projektu​ ​PITax.pl​ ​dla​ ​OPP.

Opole: z wyprawkami szkolnymi w nowy rok!

Opublikowano w: akcja „Powrót do szkoły”, Świetlica Środowiskowa „Garaż” w Opolu
Tags:

wprawki-trafily-do-uczniow_opoleDzięki darczyńcom i prowadzonej przez nas kampanii charytatywnej „Powrót do szkoły” do podopiecznych opolskiej świetlicy środowiskowej „Garaż” trafiły wyprawki szkolne.

– Dzieci najbardziej cieszyły się z plecaków – mówi Magdalena Sykuła, kierownik „Garażu”.

W ramach akcji „Powrót do szkoły” przekazaliśmy środki, za które kupione zostały m.in. nowe zeszyty, segregatory, ryzy papieru, piórniki, kredki oraz plecaki. Ponadto firma Rossmann przekazała nowe plecaki z wyposażeniem dla dzieci z najmłodszych klas.

Wprawki mają duże znaczenie dla uczniów z ubogich rodzin, którzy rozpoczynają nowy rok szkolny – dzięki nim dzieci nie czują się gorsze od rówieśników, a także mogą bez przeszkód skupić się na nauce.

Akcję „Powrót do szkoły” zorganizowaliśmy już po raz drugi. W tym roku pomoc trafiła do dzieci ze świetlic środowiskowych w Opolu, Gdańsku i Wrocławiu.

Dziękujemy agencji reklamy Brand Garden z Wrocławia za przygotowanie pro bono wszystkich kreacji kampanii oraz firmie EACTIVE, która  za darmo promowała kampanię w Internecie. Dziękujemy też firmom, wydawcom i osobom, które bezpłatnie albo za symboliczną opłatą udostępniły powierzchnię: firmom Cityboard Media, Clear Channel, AMS, Profil, Reklama Tęczowa, Miejskiemu Zakładowi Komunikacyjnemu w Opolu, koncernowi Agora, tygodnikom Polityka i Forum, magazynom Dziecko Najlepsza Inwestycja, Apteka Press, Moda na Zdrowie. Spot kampanii za darmo nagrał muzyk Mateusz Dźwigała.

Zapisz się do Newslettera

Wyrażam zgodę na przechowywanie i przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundację Pomocy Dzieciom POCIECHA, Wrocław 50-320, Przysługuje mi prawo dostępu do moich danych osobowych oraz ich edytowania lub usunięcia.