Bez Ciebie wakacje spędzą za drzwiami.
Ufunduj wyjazd poza ich ulicę
dla dzieci takich jak Natalia!
KLIKNIJ I POMÓŻ
pociecha

Obejrzyj film i dowiedz się dlaczego bez Ciebie, dzieci wakacje spędzą za drzwiami.

POMÓŻ

Do kogo trafia Twoja pomoc?

Natalia to dziecko, które pochodzi z ubogiej rodziny. Wszyscy mieszkają na małej powierzchni. Obecna sytuacja kwarantanny podkreśliła jeszcze bardziej różnicę pomiędzy nami, a najbiedniejszymi – Kiedy skończy się izolacja, większość dzieci wyjedzie na wakacje, natomiast dzieci z ubogich rodzin ciągle będą zamknięte. Choć nasze życie, w końcu wróci do normy, ich, dalej będzie miało CZTERY ŚCIANY.
Izolacja pogłębia samotność i utwierdza w przekonaniu, że dla nikogo się nie liczą, dla nikogo nie są ważne. Niestety dzieci te padają również ofiarą przemocy, lub są świadkami rzeczy, które odbierają im dzieciństwo.
Jako Fundacja POCIECHA pragniemy zorganizować wyjazdy, choć na chwilę, poza miasto, lub do Zoo – gdzieś, gdzie choć przez chwilę będą mogli swobodnie pobiegać, nacieszyć się wolnością i zapachem kwiatów.
o fundacji tło

O Fundacji POCIECHA

Fundacja Pomocy Dzieciom POCIECHA od 7 lat troszczy się o 60 dzieci z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Wspieramy 3 świetlice środowiskowe (we Wrocławiu, Gdańsku i Opolu), które znajdują się w pobliżu miejsca zamieszkania dzieci i do których dzieci chodzą po szkole. Przebywają tam bezpłatnie pod opieką pedagogów, którzy pomagają im w nauce, rozwijaniu hobby i organizują im czas wolny oraz dają posiłek.
Świetlice istnieją po to, żeby dzieci, których rodzice są niewydolni wychowawczo, nie dorastały na ulicy, wagarując, ucząc się kraść, biorąc narkotyki i pijąc alkohol.
o fundacji pociecha o fundacji pociecha o fundacji pociecha
o fundacji tło