Zostań architektem dobrych wspomnień z ferii zimowych

Małymi kroczkami zbliżają się ferie. Dla większości dzieci to czas beztroskiego wypoczynku i moc atrakcji. Sprawmy by dzieci ze świetlic środowiskowych, również miały piękne i niezapomniane wspomnienia.

Wyobraź sobie, że mieszkasz w dzielnicy, w której zamiast placów zabaw są betonowe podwórka, często przypominające wysypiska śmieci albo więzienne spacerniaki. Brak zieleni, bezpiecznego miejsca do zabawy, śmierdzące i obdrapane klatki schodowe – to obraz smutnej rzeczywistości naszych wychowanków. Czasem trudno jest sobie wyobrazić, jak wiele radości sprawia tym dzieciom nawet jednodniowa wycieczka do lasu.

Dzieci, którym pomagamy, pochodzą z rodzin niewydolnych wychowawczo Zależy nam, aby choć na chwilę wyrwać je z tej  przygnębiającej codzienności. Jesteśmy przekonani, że i Wam zależy na tym, aby mogły one doświadczyć, że był w ich życiu także dobry dorosły, który o nie zadbał. Te dzieci naprawdę na to czekają.

Jak możesz pomóc ? Zostań architektem dobrych wspomnień!

Wejdź na:  fundacjapociecha.pl/przekazdarowizne i dołóż swoją cegiełkę do wyjazdu naszych dzieci ze świetlic środowiskowych na ferie.

Możesz też  przekazać darowiznę bezpośrednio na konto Fundacji Pociecha w Banku Pekao SA: 15 1240 1994 1111 0010 4697 5666 z dopiskiem: „darowizna na ferie”.