Podaruj prezent

Ania, Kamil nawet o nich nie marzą...

KLIKNIJ POMÓŻ
Bez Ciebie nie będzie...

prezentów w tym roku!

KLIKNIJ POMÓŻ

Co możesz podarować?

Prezent sportowy

Zestaw kreatywny

Dowolna

Obejrzyj film i dowiedz się, dlaczego bez Ciebie nie będzie prezentów

W tym roku do realizacji spotu kampanii zaangażowaliśmy dzieci z Świetlicy Miś. Dzieci myślały nad scenami, dzieci nagrywały, dzieci decydowały czy scena jest dobra, czy powtarzamy nagrywanie. Zobaczcie jaki efekt osiągnęliśmy wspólną pracą.

Komu podarujemy prezenty?

Ania, trzymając kubek w rękach, opowiadała o najgorszych momentach jej życia. Ojciec dostał zakaz zbliżania ze względu na przemoc. Kiedy Ania myślała, że jej koszmar się skończył, po alkohol sięgnęła
mama. Pewnego dnia w czasie libacji w domu, sytuacja stała się tak dramatyczna, że Ania została zmuszona do ucieczki. Mama zauważyła jej brak dopiero po trzech dniach. Ania tak bardzo potrzebuje
poczucia bezpieczeństwa, którego od dawna nie zapewnia jej rodzina.

Dwunastoletni Kamil próbuje odnaleźć się w skomplikowanej sytuacji. Jego mama jest narkomanką i nie utrzymuje z nim kontaktu. Większość życia spędził w rodzinach zastępczych i w domu dziecka. Obecnie jest z tatą, który przez lata przebywał w więzieniu, a teraz próbuje stworzyć namiastkę domu. Na co dzień zmagają się z trudną przeszłością i nawykami, ale walczą o lepszą przyszłość. Kamil potrzebuje
naszego wsparcia, aby móc cieszyć się dzieciństwem, jak jego rówieśnicy.

Trudno powstrzymać wzruszenie, kiedy myślę o naszych podopiecznych. Pragniemy otaczać ich troską każdego dnia, a szczególnie w zbliżającym się okresie dzielenia się dobrem, miłością i ciepłem. Chcemy sprawić Ani i Kamilowi oraz pozostałym naszym podopiecznym piękny i mądry prezent, który zachęci do aktywności fizycznej i rozwoju umysłu, którym będą mogli pochwalić się, że ktoś o nich pamięta. Jednak bez ludzi dobrej woli, nie będzie to możliwe… 100% darowizny przekażemy na zakup prezentów

O Fundacji POCIECHA

Fundacja Pomocy Dzieciom POCIECHA od 9 lat troszczy się o dzieci z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo. Wspieramy świetlice środowiskowe, które znajdują się w pobliżu miejsca zamieszkania dzieci i do których dzieci chodzą po szkole. Przebywają tam bezpłatnie pod opieką pedagogów, którzy pomagają im w nauce, rozwijaniu hobby i organizują im czas wolny oraz dają posiłek.

Świetlice istnieją po to, żeby dzieci, których rodzice są niewydolni wychowawczo, nie dorastały na ulicy, wagarując, ucząc się kraść, biorąc narkotyki i pijąc alkohol.

Fundacja Pomocy Dzieciom „Pociecha”
organizacja pożytku publicznego KRS: 0000 426 589
ul. Oleśnicka 4/1, 50-320 Wrocław, tel.: 71 724 22 53
e-mail: biuro@fundacjapociecha.pl, www.fundacjapociecha.pl