Dlaczego nadal tak mało osób decyduje się na sporządzenie tego dokumentu?

„Tylko 9 na 100 Polaków napisało testament, czyli dlaczego nadal tak mało osób decyduje się na sporządzenie tego dokumentu” – Łukasz Martyniec

To mało czy dużo? Jeśli mało, to dlaczego tak mało? Jeśli dużo (jasne….) to czy można więcej? Nasz ekspert Łukasz Martyniec będzie omawiał wyniki najnowszych badań testamentowych i tłumaczył, co zrobić, aby za rok, w pytaniu: czy napisałeś/łaś testament liczba odpowiadających „tak” była dwucyfrowa.

Webinar został nagrany w ramach Międzynarodowego Tygodnia Pisania Testamentów. W Polsce  organizatorem jest koalicja „Napisz Testament”, do której należymy. Poza naszą fundacją w skład koalicji wchodzi dziesięć dobrych i uczciwych organizacji pozarządowych. Są to: Fundacja DKMS, Fundacja Gajusz, Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!, Stowarzyszenie mali bracia Ubogich, WWF Polska, SOS Wioski Dziecięce, Fundacja Ronalda McDonalda, Fundacja na rzecz Nauki Polskiej, Fundacja imienia Doktora Piotra Janaszka PODAJ DALEJ, Stowarzyszenie na rzecz Nieopełnosprawnych SPES.

Cieszymy się, że możemy znaleźć się w gronie tak znanych i cenionych organizacji, a Państwa zapraszamy do zapoznania się z programem: www.napisztestament.org.pl

Zachęcamy również do ściągnięcia darmowego informatora testamentowego, będącego podręcznikiem w pigułce, prowadzącym czytelnika krok po kroku przez proces sporządzania testamentu. Wystarczy wysłać maila na adres: kontakt@napisztestament.org.pl w treści wpisując: zamawiam informator.