Wpisz nr KRS 0000426589 w PIT, a 1,5% wesprze dzieci ze świetlic środowiskowych

Dzięki Darczyńcom, pomagamy dzieciom z mniejszymi szansami, bo zależy nam, by miały równy start w dorosłe życie.

Skupiliśmy nasze działania wokół świetlic środowiskowych (placówek wsparcia dziennego), które znajdują się w pobliżu miejsca zamieszkania dzieci z rodzin ubogich i niewydolnych wychowawczo, do których przychodzą one po szkole. Tam przebywają bezpłatnie pod opieką pedagogów, którzy dają im posiłek, pomagają im w nauce, wspierają w rozwoju hobby i organizują im czas wolny.
Dzięki wsparciu pracy świetlic dzieci nie dorastają na ulicy, wagarując, ucząc się kraść, biorąc narkotyki i pijąc alkohol. Te placówki mają za zadanie uchronić je przed takim życiem. Każde dziecko zasługuje na lepszą przyszłość, niezależnie od pochodzenia. Pragniemy żyć w świecie, w którym wszystkie dzieci otrzymują równe szanse na edukację i rozwój oraz mogą kształtować swoją przyszłość zgodnie ze swoimi zdolnościami i zainteresowaniami.

Wspieramy grupy dzieci w świetlicach środowiskowych, domach dziecka i przebywających na oddziałach psychiatrii dziecięcej, poprzez:

• wsparcie edukacyjne,
  • wyjazdy letnie i zimowe,
  • wsparcie rzeczowe: zapewnienie ciepłych posiłków, wyprawek na nowy rok szkolny, ufundowanie prezentów grudniowych,
  • kompleksowe wsparcie pracowników świetlic środowiskowych.

❤  Pomóż nam POMAGAĆ ❤
✍️  Wpisz nasz numer KRS: 0000426589 w zeznaniu podatkowym.
💻  Ściągnij bezpłatny program do wypełnienia PIT:

😊  To dosłownie NIC nie kosztuje, a nam umożliwia działanie.

Dziękujemy.
Zespół Fundacji POCIECHA