Jak zamieniliśmy pączki na ciepłe posiłki w 2023 roku

Z tegoroczną edycją akcji „Zamień pączka na ciepły posiłek dla dziecka” już wystartowaliśmy, ale to nie przeszkadza, by podsumować zeszły rok… Wyniki przeszły nasze oczekiwania, z czego niezmiernie się cieszymy. Dziękujemy każdemu, kto dołożył się do akcji, bo dzięki Wam kupiliśmy 7378 posiłków dla dzieci!

Liczby nie kłamią. W zeszłym roku dzięki naszej pączkowej akcji ciepłe posiłki otrzymało aż 282 podopiecznych z ośmiu świetlic środowiskowych. Łącznie zapewniliśmy dzieciom 7378 obiadów w okresie od 1 czerwca do 31 grudnia 2023. Niezmiernie się cieszymy, że z roku na rok pomagamy coraz większej liczbie dzieci! W tym mierzymy jeszcze wyżej, bo niestety wciąż zbyt wiele dzieci czeka na pomoc…

Tegoroczną edycję możesz wesprzeć TUTAJ.

Ogromna skala problemu

Nasza coroczna akcja „Zamień pączka na ciepły posiłek dla dziecka” jest dla nas niezwykle istotna. W Polsce wciąż jest zbyt wiele dzieci, które są niedożywione. Które z różnych powodów, często niezależnych od nich, nie mają szans na ciepły i pożywny posiłek w domu. Właśnie do takich dzieci docieramy, zapewniając im obiad w świetlicy. Nierzadko jest on dla nich jedynym ciepłym posiłkiem w ciągu dnia… Nasza akcja jednak nie ma na celu wyłącznie zapewnienie obiadów. Chcemy także dać dzieciom poczucie, że ktoś się o nie troszczy, że są potrzebne i wartościowe. Twoja reakcja może zmienić ich świat na lepszy!

W zeszłym roku całą zebraną dzięki akcji kwotę przeznaczyliśmy na dofinansowanie świetlic. Nasze wsparcie polegało na rozdzieleniu zebranych funduszy dla poszczególnych placówek, a kierownicy i wychowawcy przeznaczali je na gotowe obiady lub zakup produktów spożywczych. Druga z opcji daje dzieciom dodatkową frajdę przygotowania posiłków własnymi rękami w świetlicy. W ten sposób najmłodsi rozwijają swoje umiejętności i podnoszą pewność siebie, udowadniając samym sobie, że potrafią. Jedna ze świetlic razem z podopiecznymi przygotowywała własnoręcznie pierogi!

Twoja pomoc ma sens!

W tym roku już po raz czwarty zamieniamy wirtualne pączki na ciepłe posiłki dla potrzebujących dzieci w świetlicach środowiskowych. Z Twoją pomocą możemy zdziałać naprawdę wiele! Dołącz do naszej akcji, kupując wirtualnego pączka za jedyne 15 złotych, a my zamienimy go na pożywne i ciepłe danie dla potrzebującego dziecka. Zapewniamy, że taka słodkość nie tuczy, a robi wiele dobrego!

Wpłać na zrzutkę: https://zrzutka.pl/7xtwjp

Pełen raport z naszej zeszłorocznej akcji „Zamień pączka na ciepły posiłek” znajduje się TUTAJ. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami 🙂